Behandling af depression i Køge tæt på Ringsted, Haslev, Solrød og dig

Depression

Mange oplever, at livet kan blive mere tungt, end hvad godt er. I Det Lille Psykologhus kommer der mennesker i alle aldersgrupper og fra mange samfundsgrupper, der er ramt af depression på forskellig vis. Måske er livet heller ikke let for dig, måske kæmper du også med depressive tanker eller oplever en ændring i dit sædvanlige humør eller adfærdsmønstre, som bekymrer dig.

Du er altid velkommen til at kontakte mig. Jeg vil gerne hjælpe dig ud af det, der opleves tungt og mørkt.

Læs om symptomer og få behandling!

Hvad er en depression?

Det er helt normalt at føle sig nedtrykt i perioder i sit liv. Det hører livet til. Men fortsætter man med at føle sig trist og træt over en længere periode, kan det være tegn på, at man har eller er ved at udvikle en depression.

Det behøver ikke at være en specifik hændelse eller en enkelt årsag, der resulterer i, at man bliver deprimeret. Der kan derimod være mange faktorer, der tilsammen forårsager lidelsen. Derfor er det vigtigt, at der bliver kigget på, hvordan livet ser ud, hvad der belaster og hvad der giver energi for den enkelte person. Ligesom der kan være forskellige grunde til, at depressionen opstår, kan lidelsen også vise sig på mange forskellige måder.

Nogle får svært ved at huske og koncentrere sig, andre kan ikke komme ud af sengen, får mindre mimik og bevæger sig måske langsommere end normalt. Nogle bliver mere irritable og andre oplever, at de får brug for flere stimulanser for at holde sig kørende. De fleste, der døjer med depression, mærker nedsat lyst og interesse for ting, der ellers normalt interesserer dem.

Symptomer på depression

Selvom der er typiske tegn på depression, der går i samme retning og selvom nogle af de overordnede strategier for at komme igennem en depression kan ligne hinanden, er der altid forskel på, hvordan den enkeltes liv og situation ser ud og derfor også forskel på, hvordan vejen ud af depressionen vil forme sig. Som psykolog har jeg stor erfaring med depression, og jeg kan være din sparringspartner.

Har du brug for hjælp i forbindelse med depression – enten som ramt eller som pårørende, er du meget velkommen til at kontakte mig eller booke en tid direkte til min klinik i Køge.

  • Gøremål synes uoverskuelige. Hvad man hidtil har haft let ved at overkomme, virker nu overvældende.
  • Søvnproblemer. Nogle med depression oplever at være rastløse og kan have svært ved at få en ordentlig nattesøvn, mens andre oplever sig udmattede og kan sove langt mere, end de plejer.
  • Negative tanker. Den depressive tænker ofte nedsættende om sig selv, føler sig utilstrækkelig og bebrejder sig selv utrolig meget.
  • Ændring i appetit. Nogle vil opleve at have svært ved at spise, mens andre vil spise overdrevent.
  • Triste følelser overdøver glæde. Folk, der døjer med depression, oplever ofte at føle sig triste, nedtrykte og håbløse. Man mangler sin livsglæde og føler sig uden betydning.
  • Man bliver hjemme. Mange med depression har tendens til at isolere sig fra andre mennesker.

Sværhedsgraden på en depression kan variere. Nogle oplever en mild tristhed, hvor de stadig er i stand til at gå på arbejde og udføre daglige gøremål. Andre lider af svære depressioner, hvor det at tage et bad eller komme udenfor virker uoverskueligt. Jo tungere en depression er, jo sværere kan den være at komme ud af, og det er derfor en god idé at tage det alvorligt, når du mærker de første symptomer – eller ser dem hos en af dine nære.

Har du brug for terapeutisk behandling, eller er du pårørende til en med depression, er du meget velkommen til at henvende dig. Jeg har arbejdet med både depressive børn og voksne – og jeg har set, hvordan mennesker, der var tynget af sindets mørke, har fået glæden, lyset og livet tilbage.

Behandling af depression – Kontakt en psykolog i Køge

Selvom noget er karakteristisk for den, der kæmper med depression, kan depressions udtryk alligevel se ret forskelligt ud. Dertil ser vores livssituationer, vores bagage og vores muligheder også meget forskellige ud. Det, der belaster og det, der glæder, er ikke ens for alle og kan også variere fra den ene livsfase til en anden.

Derfor er det heller ikke det samme, alle med depression skal og kan gøre for at få det bedre. Det er afgørende, at der bliver taget hånd om dig ud fra netop din situation, hvis du skal hjælpes. Dette har jeg et særligt blik for, når jeg skræddersyr et forløb til dig. Som psykolog har jeg stor erfaring med depression, og jeg kan være din sparringspartner i din vej til forbedring. Sammen skaber vi et roligt miljø, hvor du kan være ærlig og tryg, uanset hvilket emne vi berører.

Har du brug for hjælp i forbindelse med depression – enten som ramt eller som pårørende, er du meget velkommen til at kontakte mig eller booke en tid direkte i klinikken ved Køge – som jo heller ikke er langt fra Ringsted, Haslev eller Solrød.