Behandling af depression i Køge nær Roskilde

Depression

Depression er en psykisk lidelse, der desværre rammer mange. Følelser af at være nedtrykthed, have nedsat lyst og interesse for ting, der ellers normalt interesserer én samt en oplevelse af ikke at have energi, men bare føle sig træt, træt, træt er nogle af de klassiske tegn på depression. Dertil kan der komme symptomer som manglende selvtillid eller selvfølelse, stor skyld- eller ansvarsfølelse og tanker der kredser om, at man ville ønske, at man var langt væk eller at man slet ikke var til.

Nogle af symptomerne for depression kan også ligne symptomer på stress og kan fx gå på at have vanskeligt ved at koncentrere sig og samle tankerne. Der kan ofte være en stor rastløshed og tendens til søvnforstyrrelser. Nogle reagerer mere ved at blive irritable end triste og en del oplever også at deres appetit ændres, ved at man enten ikke har lyst til mad eller at man spiser mere end man plejer.

Læs om symptomer og få behandling!

Sådan føles en depression

Depression kan opleves som en tung dyne, for den der er ramt af depression. Ligeledes kan mennesker omkring den depressionsramte ofte mærke en tyngde, der også kan være slidsom at stå med. Det kan opleves som om det aldrig nogen ende vil tage, men ofte er der en vej ud af depression. For nogle vil det kræve terapeutisk behandlingen at komme igennem depressionen og for andre vil der også være et behov for medicinsk behandling.

Har du brug for terapeutisk behandling eller er du pårørende til en med depression er du meget velkommen til at henvende dig. Jeg har arbejdet med både depressive børn og voksne og har set, hvordan mennesker, der syntes at alt var mørkt omkring dem, fik glæden, lyset og livet tilbage.

Lad mig være din sparringspartner

Selvom der er typiske tegn på depression, der går i samme retning og selvom nogle af de overordnede strategier for at komme igennem en depression kan ligne hinanden, er der altid forskel på, hvordan den enkeltes liv og situation ser ud og derfor også forskel på, hvordan vejen ud af depressionen vil forme sig. Som psykolog har jeg stor erfaring med depression, og jeg kan være din sparringspartner.

Har du brug for hjælp i forbindelse med depression – enten som ramt eller som pårørende, er du meget velkommen til at kontakte mig eller booke en tid direkte til min klinik i Køge nær Roskilde.