Effektiv behandling af angst i Køge

Angst

Oplever du en frygt i hverdagen, som du ikke kan kontrollere? Eller har du længe gået med en klump i maven, når du skal præstere? Så er du velkommen til at kontakte mig til en samtale i Det Lille Psykologhus. Sammen kan vi blotlægge, hvad du frygter – og hvordan du kan bearbejde det.

Læs om symptomer og få behandling!

Hvad er angst?

Det er ikke unormalt at føle angst. Tværtimod er det en grundfølelse i alle mennesker, som kan opstå i mange forskellige situationer. Angst kan være en rigtig god ting, som kan være med til at beskytte os mod fare. Det er fx godt at være bange for at sidde i et åbent vindue på 3. sal eller at gå ud foran biler, der kører stærkt.

Når det, vi er bange for, svarer til den reelle fare, er angsten god. Men nogle gange kan vi blive angste for noget, som reelt ikke er så farligt, som vi bilder os ind. I sådanne situationer hæmmer angsten vores liv mere, end den hjælper og beskytter. Hvis det sker, er det vigtigt at reagere, da angsten ofte kan vokse sig større, når den først får fat.

Opdag tegnene i tide

Angst kan vise sig på mange forskellige måder. Nogle frygter noget helt bestemt, mens andre ikke altid kan forklare, hvad de er bange for. Symptomer på angst varierer altså fra person til person – og viser sig som regel både fysisk og psykisk. Nogle af de mest typiske angstsymptomer viser sig som:

  • Svimmelhed, kvalme eller lignende uro i kroppen.
  • Koncentrationsbesvær og/eller irritabilitet.
  • Nogle oplever trykken for brystet, hjertebanken, rysten eller mavesmerter.
  • Ængstelige tanker, der ofte er svære at slippe igen.

Foruden disse tegn er et tydeligt symptom på angst, at personen ændrer sin adfærd. Da angsten virker ubehagelig, har vi tendens til at undgå det, der gør os ængstelige. Derfor vil den, der lider af angst, forsøge at undgå situationer, hvor der er chance for, at angsten kommer.

Det gør ikke så meget, hvis det er noget meget perifærd i ens liv – som at være bange for at flyve i rumraket. Da det for de fleste af os ikke ville hæmme vores liv. Men hvis vi bliver angste for at komme ud blandt andre, angste for hvad andre tænker eller angste for fugle, bakterier eller noget helt tredje, kan det hæmme vores liv i betydelig grad, og da er der grund til at sætte ind.

Bliv klogere på de forskellige angsttyper

For nogle viser angst sig som en frygt for en bestemt ting eller situation, for andre retter angsten sig mod mere diffuse områder af livet. Nogle føler et pres for at præstere på arbejdspladsen eller i skolen i en sådan grad, at det opleves som præstationsangst eller eksamensangst. Her vil man opleve angst, når man står over for situationer, hvor man skal fremlægge eller på anden måde opnå et godt resultat.

Nogle oplever angsten, hvis de skal deltage i sociale arrangementer eller være sammen med mange fremmede mennesker på én gang. Dette kaldes socialangst. Atter andre kæmper med eksempelvis sygdomsangst, angst for lukkede rum, angst for at være væk fra nære relationer eller noget helt andet.

Uanset hvilken type angst man har, kan lidelsen vise sig i både i tanker og følelser samt vores krop og vores handlinger. Nogle mennesker med angst oplever angstanfald, hvilket for mange føles, som om man ikke kan få vejret, eller at man mister kontrol over sin krop. Det kan være utroligt ubehageligt – og efter man har oplevet det, udvikler mange en frygt for at få angst, så man oven i sin primære angst også bliver angst for angsten.

Jeg behandler …

I min praksis som psykolog har jeg arbejdet med mange typer af angst. Derfor har jeg også den nødvendige erfaring til at skræddersy et forløb, der passer unikt til dig. Igennem årene har jeg beskæftiget mig med angst i forskellige grader – og jeg har set angstens mange ansigter helt tæt på.

Hos mig handler det derfor ikke om, hvad du fejler eller frygter, men derimod hvordan vi griber det an. Derfor vil jeg gøre alt for at møde dig lige dér, hvor du står. Sammen skaber vi et rum, hvor du kan føle dig tryg og tilpas. I et forløb hos mig vil du både blive udfordret og hjulpet på et niveau, der svarer til der, hvor du er.

Behandling af angst i Køge

Ingen lidelse er ens – det samme gør sig gældende ved angst. Angst viser sig i mange facetter, og derfor bør ingen behandling være ens. Derfor kommer dit forløb hos mig til at afhænge af dig og dine ønsker og behov.

Sammen vil vi afdække din lidelse, gå ind i tanken og udfordre de handlingsmønstre, som hæmmer dig. Måske har du kæmpet med angsten i mange år – måske er det noget, der for nyligt er begyndt at plage dig. Under alle omstændigheder er du velkommen til at booke en tid hos mig i Køge.

Kontakt mig i dag

Måske har du kæmpet med angsten i mange år – måske er det noget, der for nyligt er begyndt at plage dig. Under alle omstændigheder er du velkommen til at tage kontakt eller booke en tid.